Viljandis elav taimetoitlane grillihooajal hätta ei jää

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linaseemned peal, tomatipasta, läätsed, paprika, sibul ja maitseained sees, taigen speltajahust, oliiviõliga – niisugune täiesti taimset päritolu pirukas on Rohelise Maja kohvikus Signe Valdmäe sõnul müügil olnud juba mitu kuud.
Linaseemned peal, tomatipasta, läätsed, paprika, sibul ja maitseained sees, taigen speltajahust, oliiviõliga – niisugune täiesti taimset päritolu pirukas on Rohelise Maja kohvikus Signe Valdmäe sõnul müügil olnud juba mitu kuud. Foto: Marko Saarm

Neli aastat taimetoitlane olnud Viljandi kultuuriakadeemia tudeng Signe Valdmäe läheneb grillihooajale loominguliselt.

Sellele, et vitaalne ja teovõimas võib olla ka liha söömata, viitab juba tõik, et ta töötab õpingute kõrvalt nii Viljandi huvikoolis kui Rohelise Maja kohvikus ning teeb regulaarselt trenni.

Signe Valdmäe, mida tähendab õieti veganlus?

Veganlus ei puuduta ainult toitumist. See on pigem elustiil. Veganid jälgivad muu hulgas, et jalanõud ei oleks nahast tehtud ja liimis poleks kasutatud loomseid produkte. Paljud ei kanna lambavillast kampsunit. Ei tarbita piimatooteid, muna, mett, kala ega liha. Ka värvainetes on loomsete saaduste asemel tihtipeale kasutatud putukaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles