Jakobsoni kool kutsub vanemad konverentsile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Jakobsoni gümnaasium korraldab novembri algul lapsevanemate konverentsi, millel tulevad kõne alla õpilaste kasvatamine laiemas mõistes ning nende turvalisus internetis.


Lapsevanemate konverents algab Jakobsoni gümnaasiumis 6. novembril kell 17.30. Sinna on oodatud nii algklassijuntsude kui põhikooli- ja gümnaasiumiõpilaste emad ja isad.



Õppealajuhataja Kaie Lõhmuse sõnul on tänavune konverents juba kolmas selline üritus. Eelmine leidis aset 2006. aastal, esimene aga sellest mitu aastat varem.



«Viimasel konverentsil küsisime lapsevanematelt, kuidas see neile meeldis,» kõneles Lõhmus. «Ürituse sisuga olid nad väga rahul, aga neile ei sobinud, et see oli nädalavahetusel, kui pered soovisid oma toimetusi teha.»



Eelnevat arvesse võttes tehakse konverents äripäeva õhtul, kui enamik lapsevanemaid peaksid tööst vabanenud olema.



Alustuseks saavad sõna direktor Eero Järvekülg ja hoolekogu esindaja. Seejärel astub üles kaks esinejat.



Maavanema ja psühholoogi Kalle Küttise ettekanne kannab pealkirja «Kasvamine ja kasvatamine».



«Tema räägib kasvamisest ja kasvatamisest hoopis laiemas kontekstis kui kooliharidus,» selgitas õppealajuhataja. «Nagu ta ise ütleb, on koolitund ainult jäämäe tipp. Lapse arenemisel mängib rolli ka muu, näiteks õpetaja isiksus ja kodune ettevalmistus.»



Teisena esineb aktsiaseltsi Sertifitseerimiskeskus juhatuse liige Kalev Pihl, kes kõneleb laste turvalisusest internetis.



«Tema ettekanne on tegelikult tutvustav ning kui lapsevanematel on teema vastu huvi, tuleb ta sellest edaspidi pikemalt rääkima,» kõneles Kaie Lõhmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles