Ait astus järgmisse kümnendisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi pärimusmuusika ait lõpetas reedel öösel oma kümnenda hooaja Justamendi kontserdi ning öödiskoga «Katus sõidab». Ühtlasi löödi kokku  möödunud hooajast kõnelevad numbrid. 

Kümnendal hooajal korraldas aidas tegutsev Eesti pärimusmuusika keskus ise 89 üritust, kus osales 4837 inimest. Kokku käis aidas asetleidnud mitmesugustel üritustel keskuse kommunikatsioonijuhi Heli Luige sõnul aga ligi 25 000 inimest. 

«Populaarseimad nendest olid suvise festivali kõrval lõikuspidu ja aida kümnes sünnipäev,» rääkis Luik. «Lõikuspeol osales näiteks 449 inimest.»  

August Pulsti Õpistu koolitas 100 kursusel 1500 inimest. Luik lisas, et Eesti pärimusmuusika keskus tegutses ka väljaspool kodulinna. Pärimusmuusika pesades Iisakus, Nõunis, Moostes, Tallinnas, Kuressaares ja Raplas kohtuti 1400 inimesega. Kaks rahvamajade tuuri aitasid viia pärimusmuusika 600 inimeseni. 104 koolikontserti jõudsid 7000 õpilaseni.

Pärimusmuusika teabekogu rikastus 424 uue teavikuga ning kogu kasutas aasta jooksul kokku 2200 inimest.

«Oma kümnendal hooajal jõudsime kõikide tegevuste käigus kokku 74 670 inimeseni,» märkis Luik. «See on tubli tulemus. Kokkuvõttes võib öelda, et lõppenud hooaeg oli suurepärane algus järgmisele põnevale kümnendile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles