Netflix tõmbas kinol vaiba alt

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Netflixi aktsia väärtus on viimase aastaga enam kui kahekordistunud, ettevõte investeerib miljardeid dollareid originaalsarjade ja -filmide loomisse. Üks viimatistest omafilmidest on fantaasiarikas mõistulugu «Häving», milles Florida soomaad tabab midagi kummalist. Muutunud maailm ootab ees ka fimisõpru.
Netflixi aktsia väärtus on viimase aastaga enam kui kahekordistunud, ettevõte investeerib miljardeid dollareid originaalsarjade ja -filmide loomisse. Üks viimatistest omafilmidest on fantaasiarikas mõistulugu «Häving», milles Florida soomaad tabab midagi kummalist. Muutunud maailm ootab ees ka fimisõpru. Foto: Netflix

Kinodel üle ilma on keerulised ajad. Netflix, Amazon, Hulu ja teised voogedastusplatvormid on pööranud filmimaailma toimemehhanismid pea peale. Võimalus vaadata kodus endale sobival ajal sobivat filmi paelub järjest suuremat hulka inimesi.

Hollywood on mures, kinoomanikud on mures, levitajad on mures. Sellest võib aru saada. Võidab vaataja. Ja see on ainult hea. Mitte kunagi varem ei ole tehtud koduekraanide jaoks nii palju kvaliteetset kraami kui praegu.

Samas on ka näitlejad mures. Helen Mirren nentis hiljuti ahastavalt, et üha suurenev filme pakkuvate veebikeskkondade hulk mõjub kinoinimestele hävitavalt. Ta avaldas kartust, et kino kui kogukondliku elamuse pakkujat ähvardab väljasuremise oht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles