Viljandi delegatsioon sõitis Gruusiasse

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
26. mail lehvib Viljandis Gruusia rahvuslipp. Lipp heisatakse raekoja roosiaias.
26. mail lehvib Viljandis Gruusia rahvuslipp. Lipp heisatakse raekoja roosiaias. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tänasest esmaspäevani on Viljandi linna delegatsioon külas Gruusia sõpruslinnas Telavis, kuhu on seekord kutsutud kõigi sealse linna sõpruslinnade esindajad, et tähistada Gruusia Vabariigi 100. sünnipäeva.

Viljandi linnapea Madis Timpsoni ja Telavi linnapea Shota Nareklishvilile on see esimene kohtumine, sest mõlemad mehed asusid linnasid juhtima pärast eelmisel aastal olnud kohalikke valimisi.

«Gruusia on Eesti sõber ja ka Viljandi peab oma sõpruslinna mõlema riigi 100. juubelil meeles. Tähtis on, et kahe riigi sõprus kestaks ja areneks ning linnade koostöö aitab sellele kindlasti kaasa,» ütles Timpson.

Aprillikuisel kohtumisel Gruusia Vabariigi suursaadiku Tea Akhvledianiga lubas linnapea, et grusiinide auks lehvib 26. mail Viljandis nende rahvuslipp. Lipp heisatakse sel päeval raekoja roosiaias.

Viljandi ja Telavi linnajuhid allkirjastasid eelmise aasta augustis 25. augustil ühiste kavatsuste kokkuleppe. Vastastikuste külastuste tulemusel on selgunud, et grusiinid vajavad eeskätt viljandlaste kogemust ja nõuandeid jäätmekorralduse, energiasäästu ning spordiklubide haldamise ja majandamise teemadel. Külalisi Gruusiast oodatakse Viljandis külla hansapäevade ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles