Riigiportaali edastab miljon teadet aastas

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiportaal eesti.ee loodi 2007. aastal, et teha inimestele riigiga suhtlemine lihtsamaks.
Riigiportaal eesti.ee loodi 2007. aastal, et teha inimestele riigiga suhtlemine lihtsamaks. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Ligi 350 000 inimest on suunanud riigi e-posti oma iga päev kasutusel olevale meiliaadressile ning saanud seeläbi riigilt kokku peaaegu miljon teadet.

Eelmisel nädalal teavitas politsei- ja piirivalveamet (PPA) portaali kaudu enam kui 12 500 inimest nende turvariskiga ID-kaartide sertifikaatide kehtetuks tunnistamisest. Üle poole kirjadest ei jõudnud kohale, sest suur osa adressaatidest ei olnud e-posti ümber suunanud.

Eesti.ee juht Raimo Reimani sõnul on riigi ja inimese omavahelise suhtlemise kõige operatiivsem kanal just eesti.ee, mille kaudu edastatakse aastas ligi miljon teadet. Selleks, et oluline info alati ja kiiresti kohale jõuaks, tuleb igale inimesele loodud eesti.ee lõpuga meiliaadress enda meiliaadressile ümber suunata. Lisaks e-postile saab riigi infot tellida ka SMS-iga, kuid peamine info saadetakse siiski e-kirjaga

Raimo Reiman avaldas lootust, et aina enam riigiasutusi hakkab tulevikus info edastamiseks riigiportaali teavitusteenust kasutama.

Postkasti suunamine ja teavituse tellimine SMS-iga on lihtne ja võtab vähe aega. Selleks tuleb sisse logida eesti.ee lehel ning klikkida vasakul menüüs lingil «Seaded» ning sealt omakorda valida link «@eesti.ee suunamine». Samas kohas saab vajadusel uuendada vananenud meiliaadressi.

Tänase seisuga on e-posti teenusega liitunud üheksa riigiasutust: haigekassa, politsei- ja piirivalveamet, siseministeerium, maanteeamet, sihtasutus Innove, kaitseressursside amet, sotsiaalkindlustusamet, Eesti e-Tervise Sihtasutus ja riigi Infosüsteemi amet.

Näiteks annab politsei aegsasti teada dokumentide kehtivusaja lõppemisest ning haigekassa Euroopa ravikindlustuskaardi kehtivuse ja töövõimetuslehe lõppemisest. Maanteeamet saadab liiklusregistri teavitusi, näiteks infot aeguvate juhilubade ja lõppeva tehnoülevaatuse kohta. Lisaks saavad @eesti.ee aadressi suunanud endale automaatselt ka elektroonilise valijakaardi.

Mullu saadeti riigiportaali kaudu 998 139 ja sel aastal on saadetud 405 595 teavitust. Tänaseks on @eesti.ee aadressi igapäevasele e-postiaadressile ringi suunanud 345 668 eraisikut ja 70 386 ettevõtjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles