Tulevased kokad õppisid eksamiks oma restoranis

Kokaõpingutega lõpusirgel olev Sander Zemskov kandis lauda kursusekaaslaste valmistatud pardi. Õpetaja Kaiti Pirs rääkis, et tulevikus soovivad nad restorani avada kindlal päeval nädalas.

FOTO: Elmo Riig

​Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli söökla koridoris sai teisipäeval minna kahes suunas – paremat kätt jäi tavaline söökla ja vasakule à la carte restoran, kus lõpukursuse kokaõpilased olid koos õpetaja Kaiti Pirsiga pannud kokku oma menüü.

Tellijale

Ukse ees seisvale tahvlile oli kirjutatud menüü, mis lubas nii pardifileed kui veiseturja, aga ka krevetipastat ja brüleekreemi. Kallimate praadide hinnaks oli märgitud neli eurot. 

Õpetaja Kaiti Pirs rääkis, et nad valmistavad toitu tavaliselt toorainest, mis on saada kohapealsest lihatööstusest. Teisipäeval vaaritasid köögis kolmanda kursuse kokaõpilased, aga õpetaja sõnul lastakse restoranis kätt proovida ka noorematel. Põhiliselt käivad nende roogasid mekkimas oma kooli õpetajad ja täiskasvanud õppijad.

Tagasi üles