Tulevased kokad õppisid eksamiks oma restoranis

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kokaõpingutega lõpusirgel olev Sander Zemskov kandis lauda kursusekaaslaste valmistatud pardi. Õpetaja Kaiti Pirs rääkis, et tulevikus soovivad nad restorani avada kindlal päeval nädalas.
Kokaõpingutega lõpusirgel olev Sander Zemskov kandis lauda kursusekaaslaste valmistatud pardi. Õpetaja Kaiti Pirs rääkis, et tulevikus soovivad nad restorani avada kindlal päeval nädalas. Foto: Elmo Riig

​Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli söökla koridoris sai teisipäeval minna kahes suunas – paremat kätt jäi tavaline söökla ja vasakule à la carte restoran, kus lõpukursuse kokaõpilased olid koos õpetaja Kaiti Pirsiga pannud kokku oma menüü.

Ukse ees seisvale tahvlile oli kirjutatud menüü, mis lubas nii pardifileed kui veiseturja, aga ka krevetipastat ja brüleekreemi. Kallimate praadide hinnaks oli märgitud neli eurot. 

Õpetaja Kaiti Pirs rääkis, et nad valmistavad toitu tavaliselt toorainest, mis on saada kohapealsest lihatööstusest. Teisipäeval vaaritasid köögis kolmanda kursuse kokaõpilased, aga õpetaja sõnul lastakse restoranis kätt proovida ka noorematel. Põhiliselt käivad nende roogasid mekkimas oma kooli õpetajad ja täiskasvanud õppijad.

Tagasi üles