Ugala alustas uuslavastuse prooviga

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval algasid proovid Ugala 99. hooaja teise uuslavastusega «Tähtede seis»
Esmaspäeval algasid proovid Ugala 99. hooaja teise uuslavastusega «Tähtede seis» Foto: Heigo Teder

Esmaspäeval algasid proovid Ugala 99. hooaja teise uuslavastusega «Tähtede seis», mille autor on briti näitekirjanik ja stsenarist Nick Payne. 2012. aastal Evening Standard Theatre Awardsil parima näidendi preemia võitnud «Tähtede seisu» toob lavale Ringo Ramul. Mängivad Kadri Lepp ja Janek Vadi.

Tavapäratu armastuslugu lubab vaatajal heita pilgu kahe inimese, Marianne ja Rolandi, elukäigu võimalikele variatsioonidele, kus kõik sõltub valikutest. Elumuutvatest otsustest. Aga kui sageli teame ise otsuseid tehes, et neist sõltub terve meie ülejäänud elu? Milline oleks elu olnud, kui oleksime läinud sellele grillipeole, kuhu meid aastate eest kutsuti?

Lavastaja Ringo Ramul tõdeb, et on oma elus palju mänginud mis-siis-kui-mõttega. «Mis oleks saanud, kui ma oleksin õppinud ülikoolis mõnda teist eriala? Mis siis, kui ma oleksin ikkagi selle armastuskirja teele pannud? Või kui ma poleks sellest rongist maha jäänud? Kuidas mõjutavad väikesed otsused inimese elukäiku suuremas perspektiivis?» filosofeerib Ramul.

Lisaks Marianne ja Rolandi loole on selles lavastuses oluline tegelane ka aeg, kuidas kasutada ja leppida meile antud ajaga.

Lavakujunduse loob Annika Lindemann, muusikalise kujunduse Rasmus Puur ning valguskujunduse Mari-Riin Villemsoo.

«Tähtede seis» esietendub 6. oktoobril Ugala teatri väikeses saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles