Muuseumiööl on tasuta avatud 211 paika üle Eesti

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle-eestiline muuseumiöö tuleb tänavu 19. mail.
Üle-eestiline muuseumiöö tuleb tänavu 19. mail. Foto: Marko Saarm / Sakala

Homme peetakse kümnes üle-eestiline muuseumiöö, mis sel korral kannab pealkirja «Öös on pidu». Tänavu võtab muuseumiööst osa rekordiliselt palju paiku – 211. Veel eile lisandus programmi uusi paiku.

Publikule on viie tunni jooksul tasuta avatud väga paljud suuremad ja väikesemad Eesti muuseumid ning lisaks muuseumidele teevad oma uksed viieks tunniks tasuta lahti näitusepaigad, arhiivid, kirikud, mõisad ning isegi looduskeskused – üht- või teistpidi kultuuri, teadmiste, ajaloo ning mäluga tegelevad asutused ja organisatsioonid.

Kümne aastaga on muuseumiööst kujunenud Eesti suurim muuseumisündmus, mis on igal aastal järjest rohkem publikut leidnud. Eelmisel aastal tehti viie tunni jooksul üle terve Eesti rohkem kui 111 000 külastust, mis tähistab ka muuseumiöö rekordit. Muuseumiöö programmijuhi Jelena Tšekulajeva sõnul on viimaste aastate publiku hulk näidanud, et Eesti inimestele meeldib käia muuseumis. See aitab uusi asju avastada või olemasolevatele teadmistele uue nurga alt vaadata ning paljud eelistavad seda teistele vaba aja veetmise võimalustele.

Muuseumiöö seekordne teema on kantud Eesti riigi 100. aastapäeva tähistamisest.

Programmis osalevad muuseumid ja teised organisatsioonid avavad muuseumiööl oma uksed kella 18–23 ning sel ajal on sissepääs tasuta. Kõige parema ülevaate sellest, mida igas muuseumis täpselt tehakse, leiab aadressilt https://www.muuseumioo.ee. Viljandimaal on laupäeva õhtul võimalik sisse astuda 12 muuseumi või näituspaika.

Muuseumiööd korraldavad igal aastal koos Eesti muuseumid ja muuseumiühing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles