Riik hakkab mesilasperesid toetama

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesilased kaitsevad oma pesa elu hinnaga.
Mesilased kaitsevad oma pesa elu hinnaga. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Riik plaanib tulevast aastast maksta mesilaspere toetust, mille suurus on järgmisel neljal aasta kokku kaks miljonit eurot.

Maaeluministeerium leiab, et mesilaspere toetus aitab kaasa bioloogilise mitmekesisuse säilitamisele ja põllumajanduskultuuride saagikusele. Samuti peaks see positiivset mõju avaldama mesilasperede registreerimisele ning seeläbi paraneb mesilaste haiguste varajane avastamine ja õigeaegne mesilaste haiguste leviku tõkestamiseks võetud meetmete rakendamine.

Maaeluminister Tarmo Tamm leiab, et toetus motiveerib mesinikke mesilasperesid PRIA põllumajandusloomade registris registreerima ja aitaks osaliselt kompenseerida talvesööda kulusid. «Samuti parandaks mesilaspere registreerimine mesinike ning taimekaitsetööde tegijate vahelist suhtlust,» sõnas Tamm.

Riigieelarve läbirääkimistel on vabariigi valitsus kokku leppinud mesilaspere toetuse maksmise 2019. aastast ning ministeerium alustab toetuse tingimuste väljatöötamist, kaastes sellesse mesindussektori esindajad. Lõplikult kinnitatakse toetuse maksmine 2019. aasta riigieelarve seaduse vastuvõtmisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles