Biolisandiga kütus tekitab muruniitjates küsimusi (2)

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamikule muruniitmise masinatest peaks mais müügile jõudnud bilolisandiga kütus sobima. Kindlam on siiski enne kasutusjuhendist järele uurida.
Enamikule muruniitmise masinatest peaks mais müügile jõudnud bilolisandiga kütus sobima. Kindlam on siiski enne kasutusjuhendist järele uurida. Foto: Marko Saarm

Mai alguses hakkasid tanklad müüma biolisandiga bensiini 95 ning peatselt läksid ringlema jutud, kuidas see kütus muruniidukid ja teised väikemootoriga masinad tuksi keerab. Tegelikult pole oht praegu väga suur.

Viieprotsendilise etanoolisisaldusega bensiin võib halba teha eaka väikemasina mootorile, aga tänapäevane muruniiduk, trimmer või mõni muu säärane seade on enamasti loodud tarvitama ka biolisandiga kütust.

Aktsiaseltsi Stokker metsa- ja aiatehnika tootevaldkonna juht Urmas Prints ütles Sakalale, et jutt, nagu rikuks selline bensiin muruniiduki kindlasti ära, ei pea paika.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles