Juhtkiri. Kas õnneks või õnnetuseks?

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) tunnistas suurejoonelisest Viljandi linnasüdame uueks ehitamisest euroabikõlblikuks vaid kolm tänavalõiku ja Vabaduse platsi. Linnajuhtide vaatevinklist ei ole see mõistagi mingi rõõmusõnum, sest tööde ettevalmistuseks on juba kulutatud üle 260 000 euro. Omaette küsimus on aga, kas see, kui EAS oleks andnud raha kõigele, milleks küsiti, toonuks õnne Viljandi õuele.

Tavalise inimese silmis on seitsmekohaline rahasumma üüratult suur ning sellel, kas too summa algab kuue või seitsmega, ei ole erilist tähtsust. Ent pangem siiski tähele: südalinna uuendamine läinuks linnavalitsuse arvutuste kohaselt maksma 7,86 miljonit eurot ja abiraha küsiti 6,68 miljonit eurot. Nende vahe on peaaegu 1,2 miljonit eurot. See raha tulnuks EAS-i kõige positiivsema otsuse korral linnal endal juurde panna, et uhke plaan ellu viia. Karta võib, et reaalsuses olnuks vahe veelgi suurem, sest ehitused kipuvad asjaajamisele kuluva aja jooksul kallinema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles