Hommikul vundament, õhtul sarikapidu

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viko House’i tegevjuhi Vitali Kornõljevi ja müügijuhi Rünno Maksimovi ütlemist mööda väljub Viljandi tehasest aastas umbes 50 maja.
Viko House’i tegevjuhi Vitali Kornõljevi ja müügijuhi Rünno Maksimovi ütlemist mööda väljub Viljandi tehasest aastas umbes 50 maja. Foto: Marko Saarm

Kõlab kui muinasjutt, aga Viljandis Puidu tänaval valmivad puidust majad, mille püstitamiseks piisab päevast. Teemakohasel tänaval tegutseva osaühingu Viko House tehases sünnivad elemendid, millest pannakse kokku nii element- kui moodulmaju.

Mõnda aega tagasi olid ühe niisuguse kerkimise tunnistajaks ka Reinu teed mööda liikujad.

«Klassikaline moodulmaja, mis koosneb neljast moodulist, võtab aega kuskil kolm tundi. Selle puhul saab päevaga maja püsti ning voolu ja vee ka sisse,» selgitas 12 töötajaga ettevõtte tegevjuht Vitali Kornõljev. «Elementmaja saab päevaga püsti, kuid siseviimistlus võtab kuskil poolteist kuud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles