Viljandi poisid sõidavad uute lipsudega Soome laulma

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi poistekoori liikmed said eile õhtul proovis kätte linna sümbolitega kikilipsud ning linnapea allkirjastatud kaardi.
Viljandi poistekoori liikmed said eile õhtul proovis kätte linna sümbolitega kikilipsud ning linnapea allkirjastatud kaardi. Foto: Elmo Riig

Viljandi poistekoor viibib reedest pühapäevani sõpruslinnas Porvoos, et anda kontsert sealses toomkirikus ja panna alus kahe linna lastekooride sõprusele. Poisid kannavad esinedes Viljandi vapiga kikilipse, mille linnavalitsus neile kinkis.

22 poisile ja ühele tütarlapsest instrumentalistile on see esimene selline välisreis. Koori võtavad vastu Porvoo lastekoorid Riimu, Saundi ja Sancti Amici. Sealseid lastekoore juhendab Minna Wesslund.

Kooride ühiskontserdid on Porvoo toomkirikus laupäeval kell 17 ja pühapäeval kell 10 esimese nelipüha teenistusel. Poistekoori dirigendi Riina Trummi sõnul tulevad esitamisele isamaalised ja vaimulikud laulud Eesti heliloojatelt. Kavast ei puudu Jaak Johansoni «Lahtilükkamine» ja Tõnis Mägi «Palve». Kahe linna kooridel on kavas ka ühislaulud, millest üks on Läänemaalt pärit vaimulik rahvalaul «Maarja kuld».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles