Jakobsoni kool jätkab traditsiooni

, Jakobsoni kooli õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
57. korda teoks saanud nelja kooli sõpruskohtumise tänavune võõrustaja oli Viljandi Jakobsoni kool. Kohtumisel võetakse mõõtu mitmel alal, teiste seas ka kergejõustikus.
57. korda teoks saanud nelja kooli sõpruskohtumise tänavune võõrustaja oli Viljandi Jakobsoni kool. Kohtumisel võetakse mõõtu mitmel alal, teiste seas ka kergejõustikus. Foto: Aivar Hommik

Kui 1962. aastal nelja kooli sportlik sõpruskohtumine Tallinnas avastardi sai, oli läinud nädalal asetleidnud 57. kohtumise eestvedaja Aivar Hommiku sünnini jäänud neli aastat. Läbi aastakümnete on sõpruskohtumine püsinud koolide direktorite toel ja spordiõpetajate entusiasmil. Kui aga midagi toimib ning läheb korda õpilastele, õpetajatele ja direktsioonile, siis järelikult on see õige asi, mida hoida ja arendada.

Viimatisel mõõduvõtul oli emotsionaalne mälestus Viljandi spordikeskuse töötajal Igor Tavastel, kes aitas korraldada spordikohtumise kergejõustikuvõistlust. Tema tegi ise kaasa seitsmendal kohtumisel 1968. aastal Jelgavas ja meenutas seda, nagu see oleks olnud eile.

Nelja kooli spordikohtumisel osalevad kaks Läti ja kaks Eesti kooli: Lätist Jelgava 4. keskkool ja Ventspilsi 4. keskkool ning Eestist Ülenurme gümnaasium ja Viljandi Jakobsoni kool. Paraku jäi Ventspilsi esindus seekord mõjuval põhjusel kõrvale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles