Lennukitehase angaaris tulevad järjepanu film, kontsert ja pidu

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kultuuriakadeemia diplomitöö tarvis valmistas Kärt Petser (keskel) bändile Von Kuusk ainulaadse videotausta, mis Lennukitehases publiku kuulmis- ja nägemisaistingu kokku toob.
Viljandi kultuuriakadeemia diplomitöö tarvis valmistas Kärt Petser (keskel) bändile Von Kuusk ainulaadse videotausta, mis Lennukitehases publiku kuulmis- ja nägemisaistingu kokku toob. Foto: Marko Saarm

Viljandi Lennukitehase angaaris näeb homme Wes Andersoni uut filmi ning kuuleb kultuuriakadeemia tudengi Kärt Petseri lõpukontserti koos bändiga Von Kuusk, kes musitseerib pärast diskolikus võtmes öösumedusse. Peole panevad õla alla ka Ugala näitlejatest diskorid.

Diplomitööd tegev Kärt Petser selgitas, et eelmisel kevadel kutsus Kaarel Kuuse bänd teda Leedusse Vilniusesse, et ta mängiks bändide konkursil sellele videotausta. Et kultuuriakadeemias ei ole Petser oma sõnutsi muusikale väga palju visuaale teinud, sest videokujundus ei ole otseselt tema teatrikallakuga õppekavaga seotud, mõtles ta kasutada võimalust teha seda lõputööna.

«Käisin välja, et teeks Von Kuusele korralikumad visuaalid, kui olid need, mis said toona paari päevaga vahetult sõidu ajal organiseeritud ja valmis tehtud,» rääkis Kärt Petser ning lisas, et Kaarel Kuusk oli alguses välja tulnud kontserdi ideega, millest sündis omakorda mõte teha ka pidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles