Viljandi poistekoor suundub esimesele välisreisile

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi poistekoor viibib reedest pühapäevani sõpruslinnas Porvoos, et anda kontsert sealses toomkirikus.
Viljandi poistekoor viibib reedest pühapäevani sõpruslinnas Porvoos, et anda kontsert sealses toomkirikus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi poistekoor viibib reedest pühapäevani sõpruslinnas Porvoos, et anda kontsert sealses toomkirikus ja panna alus kahe linna lastekooride sõprusele.

22 poisile ja ühele tütarlapsest instrumentalistile on see esimene selline välisreis. Koori võtavad vastu Porvoo lastekoorid Riimu, Saundi ja Sancti Amici. Sealseid lastekoore juhendab Minna Wesslund.

Kooride ühiskontserdid on Porvoo toomkirikus laupäeval kell 17 ja pühapäeval kell 10 esimese nelipüha teenistusel. Poistekoori dirigendi Riina Trummi sõnul tulevad esitamisele isamaalised ja vaimulikud laulud Eesti heliloojatelt. Kavast ei puudu Jaak Johansoni «Lahtilükkamine» ja Tõnis Mägi «Palve». Kahe linna kooridel on kavas ka ühislaulud, millest üks on Läänemaalt pärit vaimulik rahvalaul «Maarja kuld».

Viljandi avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kull tunneb rõõmu selle üle, et kahe vana sõpruslinna suhetesse tuleb juurde nooruslikku hoogu. «Selliseid kohtumisi toetab linnavalitsus suurima heameelega ja aitab nende suhete loomisele igapidi kaasa,» ütles Kull.

Just selleks puhuks said valmis ka Viljandi sümbolitega kikilipsud, mis antakse poistekoori lauljatele 16. mai proovis. Linnapea Madis Timpsoni signeeritud tervituskaardid innustavad poisse lipsu uhkusega kandma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles