Mulgi uudise

Kristi Ilves
, «Mulgi uudiste» tegije
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mulgikeelsed uudised on «Sakalas» ja Vikerraadios kaks korda kuus. Rubriiki toimetab Kristi Ilves Tarvastu kandist.

Tõrva mitmen paigan tuletedi miilde küiditemist

Eile õhtsapoole olli Tõrva kirikun-kammersaalin kokkusaamine sarjast «Juure», kos kõneldi küiditemisest Helme vallan ja Leebikun.

Pääle ürjätust sõideti läbi neli talu, kost inimese Siberise küiditedi.

Viimätsen, Niiduotsa talun kõneldi selle talupere õnnetust saatusest ja mängiti maha tükiksit Niiduotsa küiditemise luust. Ene Vilipuu lauls ja Tõrva pillimihe mängsive.

Üten olli kutsutu küiditemisest ja oma mälestustest kõneleme Mari Juzar Valga muuseumist, Liia Tapfer, kes kah omal aal Valgamaalt küiditedi, ja Valve Viiberg — omaaigne Niiduotsa talu naaber, kes olli kikke nännu oma silmäge päält.

Ilda õhtu sõideti Helme lossi varemide manu, kos tähistedi ristipäevä.

Pillimihe mängsive mõne luu ja kirikuõpetei ütel palve.

Kolm muusikakuuli saave Tarvastun kokku

2. juunil tule joba viiendet kõrda Tarvastu kirikun Tõrva, Karksi-Nuia ja Tarvastu muusikakuule konssert, kos ütenkuun astuve üles kolme muusikakooli kige parembe kasvandigu.

Üits kõrraldei Jaan Tamm kõnel, et akatusen olli mõte tetä kolme sama kandi muusikakooli kevädine konssert egä kõrd esi kotusse pääl, a trehväs sedäsi, et ettevõtmine jäi Tarvastu kirikuse pidäme. Jaan Tamm ütel viil, et kik kolm kuuli om esimuudu. Tarvastun om kange akordionimängjade, Tõrvan tubli viiuldajade ja Karksi-Nuian kõva kandlemängjade. Kokku saa sellest üits omanäoline ülesastmine.

Egä kooli jaoss om aiga 20 minutit ja esinejit om kokku 30 ümmer. Konssert om kullejile prii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles