Soomaa rahvuspargi algataja saab looduskaitse preemia

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomaa tänavusel kevadel
Soomaa tänavusel kevadel Foto: Marko Saarm / Sakala

Eerik Kumari nimelise kõrgeima looduskaitse preemia saab tänavu looduskaitsja Eerik Leibak, kes on üks Eesti looduse paremaid tundjaid, üks Eestimaa Looduse Fondi esimestest töötajatest, selliste suurte kaitsealade nagu Soomaa ja Alam-Pedja moodustamise algataja ning paljude üle-eestiliste loodusinventuuride eestvedaja.

«Meile esitati Kumari preemia nominentideks neli väga tugevat kandidaati,» ütles keskkonnaminister Siim Kiisler ministeeriumi pressiesindaja vahendusel. «Nad kõik olid suurepärased, kuid hindamiskomisjon leidis, et just Eerik Leibak oma tähelepanuväärse looduskaitse tegevusega väärib enim tänavust kõrgeimat tunnustust.»

Eerik Leibak
Eerik Leibak Foto: Eestimaa Looduse Fond

Eerik Kumari nimelise looduskaitsepreemiaga tunnustatakse inimesi, kelle tegevus looduslike koosluste, haruldaste liikide või looduse üksikobjektide uurimisel ja kaitse korraldamisel ning looduskaitse teadmiste levitamisel on olnud pikaajaline ja tähelepanuväärne. 2010. aastast antakse Eerik Kumari nimelise looduskaitsepreemia saajale ka looduskaitse kuldmärk. Preemia suurus on 5000 eurot.

Eesti looduskaitse märgid saavad tänavu Eesti-Soome looduskaitsekoostöö edendaja Ilkka Heikkinen, ökoloog, pärandkoosluste kaitsja Aveliina Helm, Tallinna loomaaia direktor ja Euroopa naaritsa uurija ning kaitsja Tiit Maran, vabatahtliku kalavarude kaitse eestvedaja Jüri Nurk, metsaökoloog ja -kaitsja Anneli Palo, ettevõtjast loodushoidja Olari Taal, üks Karula rahvuspargi idee autoritest Pille Tomson, Narva keeltelütseumi direktor ja Eesti looduskaitse seltsi Narva osakonna juht Nadežda Tšerkašina ning Saaremaa ühisgümnaasiumi bioloogiaõpetaja Inge Vahter.

Looduskaitsemärgiga tõstetakse esile inimesi, kelle teeneid on tunnustatud looduse uurimisel, loodusteadmiste levitamisel ja looduskaitse arendamisel nii Eestis kui mujal. Looduskaitse hõbemärki antakse välja 2011. aastast ning välja on antud 51 märki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles