Varem sidearvet kasvatanud Läti levi aitab nüüd säästa

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Penuja küla elanikud Aivo Joamets (vasakul) ja Urmas Toom uurivad mobiiltelefoni ekraanilt, kas sidevahend on parasjagu võrgus.
Penuja küla elanikud Aivo Joamets (vasakul) ja Urmas Toom uurivad mobiiltelefoni ekraanilt, kas sidevahend on parasjagu võrgus. Foto: Marko Saarm

Läti piiri äärse Penuja küla elanikud on alati hädas olnud Eesti mobiilside kehva leviga ning tasunud lõunanaabritele side laenamise eest kopsakaid summasid. Uued europaketid aga lubavad kasutada lätlaste head levi kodumaise hinnakirja alusel.

Penuja külavanem Reet Paju ütles, et tema on Telia kunde ning arveldamine käib nii Eestis kui Lätis ühise hinnakirja järgi.

«Olen väga rõõmus, et saan tänu lätlastele oma Eesti kodus mobiiltelefoni kasutada,» lausus ta. «Ilma Läti levita ei tuleks me külas toimegi, sest Eesti levi viimase paari aastaga paremaks muutunud pole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles