Kunstikool kutsub Linnagaleriisse aastanäitust uudistama

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kunstikooli aastanäitus avati Linnagaleriis 7. mail ning see jääb uudistamiseks 4. juunini.
Viljandi kunstikooli aastanäitus avati Linnagaleriis 7. mail ning see jääb uudistamiseks 4. juunini. Foto: Jaanus Siim

Viljandi Linnagaleriis on 4. juunini üleval siinse kunstikooli aastanäitus «1:100». Pealkiri viitab sellele, kuidas üks laps või noor tajub suhet saja-aastase riigiga, ning samal ajal osutab, kuidas ühe kodumaaga võib sajal erineval viisil sidet tunda.

«Kodumaa algab kodust ja sealt tõi iga õpilane sel aastal kaasa mõne tähtsa loo, mis on näitusele toodud tekstis, pildis ja vormides. On puudutavaid lugusid, nende seas sõjas vanaisa elu päästnud katkistest saabastest, lõbusaid lugusid, näiteks isa kentsakast nahkvestist, ning hulganiselt toredaid avastusi, millistel ootamatutel viisidel meie seast kõige väiksemad maailma mõistavad,» kirjutab Viljandi kunstikooli direktor Kadri Kallast näituse tutvustamiseks.

Näitusesaalis ripuvad efektselt laest alla enam kui 100 kuupi, mis meenutavad kingipakke. Viljandi kunstikooli ühine kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks on Eestimaa lapsed, kes on tänu oma kodust kuuldud lugudele nüüd kodumaaga veelgi tugevamalt seotud kui varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles