Taksoäpid sillutasid teed mobiilsele rahakotile

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varsti pole poodi minnes vaja kaasa võtta ei sularaha ega pangakaarti. Piisab vaid telefonist, sest nutirakenduste maailm pakub võimaluse kolida rahakott kogu täiega sinna.
Varsti pole poodi minnes vaja kaasa võtta ei sularaha ega pangakaarti. Piisab vaid telefonist, sest nutirakenduste maailm pakub võimaluse kolida rahakott kogu täiega sinna. Foto: Tuulike Kivestu

Tasudes ööbimiskoha eest krediitkaardiga või viibates pangakaardiga kassaterminali wifi-märgi juures, tundub see kõik kellegi kauge loodud süsteem. Tegelikult võib kõik olla meile hoopis lähedasem, kui arvata võiks. Näiteks end äpimaksete maailma edukalt sisse murdva iduettevõtte Paytailor kaasasutaja ja ühtlasi tegevjuht on Viljandist pärit Rode Luhaäär

«See aasta tuleb äpimaksete vallas murranguline,» lausus Luhaäär ning lisas, et Eesti on oma e-lahenduste poolest küll igati eesrindlik, kuid müügikohtades nutitelefoniga tasumine ei ole seni veel kuigi laialt levinud.

Kasutajate suhtumises on Luhaääre sõnul siiski muutusi näha, eeskätt tänu Airbnb-, Taxify- ja Uberi-laadsetele võimalustele. «Meie inimesed on juba harjunud kasutama rakendusi, mille puhul soovitud tehinguks piisab vaid äppi pangakaardi lisamisest. Peagi muutub mitmesuguste makserakenduste kasutamine veelgi lihtsamaks, sest äppi on võimalik maksmiseks ühendada oma pangakonto.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles