Veekeskuse juhi kahtlaste tehingute otsad viivad Viljandiga seotud seltskonnani

Katariina Krjutškova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Ilves
Rein Ilves Foto: Kristi Markov

Märtsi algul aktsiaseltsi Viljandi Veekeskus juhiks saanud Rein Ilvest kahtlustatakse endisel ametikohal Tallinna spordi- ja noorsooametis korruptsioonikuriteos. Talle esitatud kahtlustuse järgi teenisid tema juhitavas ametis suunatud hangetega kasu tema koolivend ja õepoeg, kes on mõlemad Viljandi taustaga.

Veekeskuse nõukogu esimees Harri Juhani Aaltonen kartis juba keskusele juhti valides, et Ilvese suhtes võidakse algatada kriminaalmenetlus, aga Ilves veenis nõukogu, et seda ei juhtu. Nõukogu lootis pealinnast tulnud mehe ausõnale. Paraku tuli pettuda. Möödunud nädalal Ilves vahistati.

Kriminaalasjast Ilves ei rääkinud. Ta kinnitas vaid, et veekeskuse juhtimist prokuratuuris esitatud kahtlustus ei sega ning töö selle nimel, et Viljandi saaks veekeskuse, jätkub. Veekeskusega seotud isikud, sealhulgas Aaltonen, rõhuvad süütuse presumptsioonile: niikaua, kuni Ilvest pole kohtus süüdi mõistetud, sobib ta veekeskust juhtima küll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles