Endine linnapea joob tasuta vett, sest Veevärk ei võta temalt raha vastu (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toome tänaval asuvas ridaelamus elav Andres Soosaar on asunud võitlusse enda ja oma naabrite õiguse eest olla Viljandi Veevärgi klient. See on kaasa toonud olukorra, et Toome 23 elanikud ei saa maksta vee ega kanalisatsiooni eest.
Toome tänaval asuvas ridaelamus elav Andres Soosaar on asunud võitlusse enda ja oma naabrite õiguse eest olla Viljandi Veevärgi klient. See on kaasa toonud olukorra, et Toome 23 elanikud ei saa maksta vee ega kanalisatsiooni eest. Foto: Marko Saarm / Sakala

1990. aastate keskel Viljandi linnapea ametit pidanud Andres Soosaar pole tänavu oma veearveid tasunud. Seda pole teinud ka tema 11 ridaelamunaabrit, sest Viljandi Veevärk neile arveid ei väljasta ja pakutavat raha vastu ei võta.

Kümme kuud kestnud võitluse tulemusena on Huntaugumäe veerel Toome tänav 23 asuva ridaelamu 12 omanikku jõudnud niikaugele, et nüüd on Veevärk valmis neile lepingut pakkuma, ning see pretsedent loob peaaegu 500 ridaelamuomanikule võimaluse iseseisvalt veefirma kliendiks hakata. Viljandi Veevärgi nõukogu otsus võib olla päästik ka kogu Eestile, sest tõenäoliselt märkavad siin tehtud muudatuse järel oma juriidilist õigust nõuda teistegi linnade ja valdade ridaelamute omanikud.

Andres Soosaart (pildil) hämmastab selle pika võitluse juures see, kui ignorantselt on monopoli seisus Viljandi Veevärk ja linnajuhid tema ja ta naabritega käitunud. «Isegi kui lubatakse tegelda, siis unustatakse lubadus kiirelt,» nentis ta.

Loo puänt on aga asjaolu, et ehkki pärast kolme tulist istungit enam kui kuu aega tagasi kinnitas Viljandi Veevärgi nõukogu Toome tänav 23 elanikele lepingu pakkumise tingimused, pole keegi neid tingimusi neile edastanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles