Juhtkiri. Hallide aladeta lugu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Kolmapäeva õhtul «Pealtnägija» vahendusel Eesti avalikkuse ees lahti rullitud loost ilmneb, et kuulus Eesti astroloog Igor Mang on tegutsenud sissetöötatud mustri järgi. Ta on kutsunud endalt nõu küsinud naisi oma  korterisse, rääkinud neile segadusse ajavat juttu ja asunud neid seejärel tšakrate avamise ettekäändel erinevatest kohtadest, seal hulgas intiimpiirkondadest katsuma. Neist katsumistest polnud «Pealtnägija» meeskonnal esitada videopilti, küll aga helisalvestisi, mis paljastasid nii mõndagi, kaasa arvatud seda, kuidas Mangi jutule tulnud naised ennast tundsid.

Järeldus, mille kõigest sellest teha saab, on üks: Igor Mang on teisi seksuaalselt ahistanud, sealjuures järjepidevalt ja üsna julgelt. Kui Taavi Rõivase juhtumi puhul jäeti mõni asjaolu ilmselt meelega väga segaseks, siis Mangi loos niinimetatud halle alasid pole.

Ülemaailmse #MeToo ehk #MinaKa liikumise käigus on tehtud avalikuks väga paljud prominente puudutavad ahistamisjuhtumid. Tuntud inimeste osalus ei tekita üksnes palju kõmu ja tähelepanu. Niisuguste lugude päevavalgele toomine täidab ka seda eesmärki, et kõik inimesed, keda olevikus või tulevikus ahistatakse või kes on selle minevikus üle elanud, julgeksid sellest rääkida. Saladuseks jäänud ahistamise eest ei ole võimalik vastutusele võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles