Kaitseväe arstid saavad õiguse kontrollida juhiloa taotleja tervist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväes töötavad arstid saavad õiguse kontrollida juhiloa taotleja tervist.
Kaitseväes töötavad arstid saavad õiguse kontrollida juhiloa taotleja tervist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valitsus kiitis heaks eelnõu, mis annab kaitseväes töötavatele arstidele õiguse kontrollida juhiloa taotleja tervist ning anda välja vastavat tervisetõendit.

Kaitseministeeriumi esitatud liiklusseadust muutev eelnõu annab kaitseväes töötavatele arstidele õiguse hakata tegema juhiloa taotlejatele tervisekontrolli ja väljastama vastavat tervisetõendit. Praegu on see õigus üksnes kaitseväe meditsiinikeskustes töötavatel perearstidel või töötervishoiuarstidel, edastas valitsus.

Kaitseväe reservüksuste koosseisu ettevalmistamiseks koolitatakse igal aastal erineva kategooria sõidukijuhtideks 700-800 ajateenijat, kellele tuleb teha vastav tervisekontroll.

Ajateenijate väljaõppega tegelevate kaitseväe üksuste juures asub üle Eesti kokku seitse meditsiinikeskust, kuid ainult kolmes neist töötavad arstid, kes tohivad mootorsõidukijuhi tervisekontrolli läbi viia. Kokku töötab nendes meditsiinikeskustes 13 arsti.

Eelnõu on välja töötatud kaitseväe ettepaneku alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles