Vastsündinud varss leidis õilsa kasuema

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti tipphobuse, trakeeni tõugu Palladiumi tütar Plaatina võttis oma varsa kõrvale hooldada ka teise, pärast sündi emata jäänud täku. Selline käitumine pole sugugi tavaline.
Eesti tipphobuse, trakeeni tõugu Palladiumi tütar Plaatina võttis oma varsa kõrvale hooldada ka teise, pärast sündi emata jäänud täku. Selline käitumine pole sugugi tavaline. Foto: Elmo Riig

Heimtali hobusekasvanduses üheksanda poegimise järel surnud Praiast jäänud varss sai kasuema. See on trakeeni tõugu tipphobuse Palladiumi tütre Plaatina, kes järgmisel päeval tõi ilmale oma varsa.

«See oli pigem õnnelik juhus,» tähendas Mare Soosaar, kes kahe varsaga Plaatina eest hoolitseb. Talitaja pole küll kasvanduse töötaja, kuid on seda hobikorras õppinud oma emalt Kersti-Maie Alpilt. «Peab ikka hea mära olema ja seda momenti tabama, et suuta asi ära korraldada,» lisas Soosaar. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles