Klassikatähed tulevad orkestriga

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontserti juhatab dirigent Kaspar Mänd.
Kontserti juhatab dirigent Kaspar Mänd. Foto: Erakogu

Noored klassikatähed on teleris musitseerinud juba 1991. aastast ja tänavunegi saatesari otsis välja parimad noored interpreedid vanuses 15–25 eluaastat. 

Erinevaid muusikalisi kooslusi kaasav Pärnu Linnaorkester on seekord kutsununud enda ette soleerima viis andekat noort solisti telesaatest «Klassikatähed 2018». Publiku ette astuvad Linda-Anette Verte (viiul), Ingely Laiv (oboe), Tanel-Eiko Novikov (marimba), Kaspar Oskar Kramp (tromeboon) ja Kristin Müürsepp (flööt). Orkestrit dirigeerib Eesti noorema generatsiooni tippdiriggent Kaspar Mänd.

Muusikute perest pärit Linda-Anette Verte (viiul) leidis oma kutsumuse juba 4-aastaselt, nõudes viiulit õppiva vanema õe eeskujul ka endale tundide andmist ning viiulimäng on tänaseni ta suurim kirg. Mullu ilmus tema esimene luuleraamat «Kahe südamega», mis lisaks värssidele sisaldab ka helikandjat viiulipalade ja Harriet Toompere loetud luuletustega.

Ingely Laiv (oboe) on pärit Rakverest. Muusikakooli läks ta plokkflööti õppiva venna ja sõprade jälgedes. Oboest polnud tüdruk siis veel kuulnudki, aga kui ta selle pilli avastas, köitis see teda kohe oma põnevate tämbritega. 

Tanel-Eiko Novikov (marimba) on tänavuse «Klassikatähed 2018» võitja. Ta oli saate kõige noorem osaleja. Töökus ja aktiivne eluhoiak iseloomustab Tanelit igas mõttes. Ta on kaasa löönud paljudes kohalikes muusikaprojektides, osalenud edukalt rahvusvahelistel konkurssidel Itaalias ja Venemaal ning saanud esikohti USA videokonkurssidel. Seitsmendas klassis kogus poiss julguse kokku ja hakkas ksülofonil «Kimalase lendu» õppima. Harjutusklassis pikki tunde veetes tõestas ta nii endale kui õpetajale, et kui midagi väga tahta, siis see ka õnnestub.

Kaspar-Oskar Kramp (tromboon) on muusik, kes teab, et tehnilise virtuoossuse saavutamiseks on vaja palju tööd teha, nagu ka seda, et harjutada tuleb teadlikult ja õigeid võtteid kasutades. Inspiratsiooni ja teadmisi on ta saanud kuulates kuulsate tromboonimängijate esinemisi ja osaledes nende meistrikursustel.

Kristin Müürsepp (flööt) on Võrumaa tüdruk, kelle flöödiõpingud said alguse Võru muusikakoolis ning jätkusid Tallinnas ning pragu Leipzigi muusikakõrgoolis.

Solistid ja orkester esinevad baptistikirikus 10. mail, kontsert algab kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles