Õisu vaatlustorn on arvatud võistlejate sekka

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaal ootavad juhendajad huvilisi kella 6–10 Õisu järve äärses tornis.
Viljandimaal ootavad juhendajad huvilisi kella 6–10 Õisu järve äärses tornis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti ornitoloogiaühing kutsub kõiki linnuhuvilisi laupäeval, 12. mail tornide linnuvaatluspäevale, millega tähistatakse maailma rändlindude päeva. Eesti vaatlustornides ootavad huvilisi kogenud linnutundjad, et üheskoos rändavaid ja pesitsevaid linde vaadelda ja määrata.

«See on hea võimalus, et parandada oma linnutundmisoskust ja veeta hommik kevadises linnumelus. Ühtlasi selgub tänavune liigirikkaim vaatlustorn,» on kirjas ornitoloogiaühingu pressiteates.

Juhendajatega tornide asukohad ja külastusajad leiab kaardilt EOÜ veebilehel. Torni minemiseks end varem registreerima ei pea. Viljandimaal ootavad juhendajad huvilisi kella 6–10 Õisu järve äärses tornis.

Kogu Eestis on praegu kirjas kümme linnavaatlustorni.

Neil, kes soovivad tornis linnuvaatlust juhendada, tasub sellest teatada 10. maiks koordinaator Tarvo Valkerile.

Tornide linnuvaatluspäeval saab osaleda ka omal käel. Selleks tuleb laupäeval minna mõnda vaatlustorni ja kirja panna kõik nähtud ja kuuldud linnuliigid. Vaatlustulemused palutakse edastada koordinaator Tarvo Valkerile e-posti teel tarvo.valker@eoy.ee laupäeval, 12. mai kella 18-ks. Kirja tuleb panna vaatluse koht ja kellaaeg, kohatud liikide nimekiri, vaatlejate nimed ja arv. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles