Andmekaitse inspektsiooni peadirektor: taskulamp ei pea teadma, kus me oleme

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andmekaitse inspektsiooni peadirektor Viljar Peep
Andmekaitse inspektsiooni peadirektor Viljar Peep Foto: Erik Prozes / Postimees

25. mail jõustub Euroopa parlamendi ja nõukogu isikuandmete kaitse üldmäärus, mis hakkab koos riigisiseste rakendusaktidega asendama senist Eesti isikuandmete kaitse seadust. Sellepärast paluvad näiteks pangad inimestel uute kasutustingimustega tutvuda ja küsivad nende kohta nõusolekut. Andmekaitse inspektsiooni peadirektor Viljar Peep kinnitab, et isikuandmete kogumise ja kasutamise nõuete selginemine on meile kõigile hea.

Siiski tuleb ka uue korra ajal Peebu kinnitust mööda kriitikameel säilitada ning alati mõelda, ega meie käest taheta saada liiga palju andmeid.

Viljar Peep, kui peaksite lastelastega skaipivale vanaemale selgeks tegema, mis Euroopa Parlamendi isikuandmete kaitse üldmääruse rakendumisega muutub, siis mida talle ütleksite?

Tegelikult väga palju midagi ei muutugi. Ärevus, mis näib olevat vallanud ettevõtteid ja ametiasutusi, ei puuduta tavalist inimest, kes kasutab digiteenuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles