Repliik. Kas Trump õhutab konflikti?

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kes on välisuudiseid jälginud, teab ilmselt, et USA president Donald Trump on väljendanud selget initsiatiivi tühistada lähiajal tuumalepe Iraaniga. Prantsusmaa president Emmanuel Macron ütles hiljutises intervjuus ajakirjale Spiegel, et see oleks Pandora laeka avamine. Eilse Postimehe arvamusküljel märkis Neeme Raud eelmainitute hiljutise kohtumise kohta Washingtonis, et Trump pani Macroni (loe: Euroopa) paika ühe käeliigutusega, pühkides tema kuuereväärilt sõbraliku žestiga kõõmakübeme ja näidates nii, kes on kohtumisel Valges Majas alfaisane. 

Karmo Tüür nentis kaks nädalat varem Postimehe arvamusküljel, et Iraani rahvas kinnitas uuesti ametisse senise presidendi Ḩasan Rūḩānī, kelle ajal ja toel eelnimetatud tuumalepe sündis ning kelle vastu hakkab võitlema Saudi Araabia ehk riik, kelle kodanikud ründasid USA-s kaksiktorne ja kellega Trump sõlmis pretsedenditus mahus relvatehingu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles