Endine Kõpu vallavanem peab esmaspäeval vanglasse minema

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõpu eksvallavanema Tõnu Kiviloo peab kohtupingist minema vanglasse.
Kõpu eksvallavanema Tõnu Kiviloo peab kohtupingist minema vanglasse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kohtus mitme kuriteo eest süüdi mõistetud kauaaegne Kõpu vallavanem Tõnu Kiviloo peab Tartu maakohtu saadetud teatise kohaselt minema vangla väravasse 14. mail ja alustama poole aasta pikkuse vangistuse kandmist.

Ajapikenduse taotlust ei olnud Kiviloo teisipäeva lõunaks esitanud, kuid ajaliselt on tal võimalik seda käesoleva nädala jooksul veel teha.

Tõnu Kiviloo on korduvalt kinnitanud, et pole ühtegi kuritegu toime pannud.

Avalikkusele sai korruptsioonilugu alguse 2014. aasta 15. jaanuaril, kui politseinikud otsisid läbi Kõpu vallamaja ning viisid Kiviloo endaga kaasa.

Kohtusse jõudis juhtum 2016. aastal ning sama aasta sügisel otsustas Viljandi kohtumaja kohtunik, et Tõnu Kiviloo on süüdi toimingupiirangu rikkumises, omastamises, dokumendi võltsimisele kihutamises, soodustuskelmuses ja Kõpu vallavalitsuse vara omastamises, ning karistas teda kolmeaastase tingimisi vangistusega nelja-aastase katseajaga. Ühes suures kuriteoepisoodis, mis käsitles põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametilt (PRIA) 27 000 euro suuruse eurotoetuse väljapetmist, andis Viljandi kohtunik õiguse Kiviloole.

Aasta hiljem leidis ringkonnakohus, et PRIA-lt ikkagi peteti välja raha, millega rajati Tõnu Kiviloole kuuluvale turismitalule ürdivanni kompleks, ning lõplikuks karistuseks jäi nelja aasta pikkune vangistus, millest reaalselt tuleb kohe ära kanda kuus kuud. Ülejäänud vangistus mõisteti Kiviloole tingimisi viieaastase katseajaga ning vara konfiskeerimise vältimiseks peab ta maksma riigile 11 434 eurot.

Ülejäänud kohtualused said tingimisi vangistusi ning kuni 20 000 euro suurusi rahalisi karistusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles