Ettevõtlikud naised turgutavad õpilaste enesehinnangut

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ettevõtlike naiste assotsiatsioon tegi algust noortele mõeldud teavitustegevusega «Eneseväärtustamine on Sinu esimene töö» ning külastab ka Viljandi Gümnaasiumi.
Eesti ettevõtlike naiste assotsiatsioon tegi algust noortele mõeldud teavitustegevusega «Eneseväärtustamine on Sinu esimene töö» ning külastab ka Viljandi Gümnaasiumi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti ettevõtlike naiste assotsiatsioon (EENA) tegi algust koolinoortele mõeldud teavitustegevusega «Eneseväärtustamine on Sinu esimene töö». Maikuu vältel käiakse Eesti koolides, et innustada noori end rohkem väärtustama ja olema tulevasel tööturul julgem.

IX–XII klassi õpilastele mõeldud ettevõtmine algas esmaspäeval Tsirguliina keskkoolis. Mai jooksul käiakse rohkem kui 20 Eesti koolis, nende seas ka Viljandi gümnaasiumis.

«Igas koolis saavad teoks infotunnid, mille vältel tõstetakse õpilaste enesehinnangut ja julgustatakse, et tänased valikud ei ole lõplikud. Ühtlasi juhitakse teavitusüritustel noorte tähelepanu kooli lõpetamise olulisusele, sest nende tulevased tööandjad ei hinda pooleli jäänud haridust,» on kirjas EENA läkitatud pressiteates.

«Aprillis võrdse palga päeva aruteluhommikul jõudsime teemani, et tegelikult algab kõik noortest ning just nemad vajavad kõige rohkem inspireerimist, julgustamist ja innustamist,» sõnas EENA noortejuht Lilian Promet. Nii räägitakse koolides õige pea tööturule astuvate noortega ka võrdse töötasu ja soolise võrdõiguslikkuse teemal. «Näiteks arutleme õpilastega, kas on nii, et juba koolis peavad tüdrukud end läbi paremate hinnete rohkem tõestama,» lisas Promet.

EENA on igal aastal korraldanud võrdse palga päeva kampaaniat, et juhtida inimeste tähelepanu palgalõhele ja suunata tööandjaid võrdse palga maksmisele. 2018. aastal on Eestis naiste ja meeste keskmiste palkade erinevus 25,3 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles