Uued pärimusansamblid alustavad teed festivalile

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on tehtud mulluselt Viljandi pärimusmuusika festivalilt.
Foto on tehtud mulluselt Viljandi pärimusmuusika festivalilt. Foto: Kevin Kohjus

Eesti pärimusmuusika keskuse korraldatud start-up-bändide võistlusele registreerunud 18 noorest moodustus neli ansamblit, kes nüüd hakkavad tublisti tööle, et pooletunnise kavaga suvisel Viljandi pärimusmuusika festivalil üles astuda.

Pärimusmuusika keskus algatas start-up-bändide konkursi selleks, et aidata noori muusikuid ja anda võimalus saada esinemiskogemus suurel laval. 18 noort vanuses 10–23 aastat jagati nelja ansamblisse ning esimene kohtumine on 19. mail. Päeva jooksul tutvutakse omavahel, tehakse proove ja vajaduse korral suheldakse keskuse töötajatega, kes on nõu ja jõuga abiks. Enne kui festivali rohelisel laval kava esitatakse, kohtuvad noored korra veel Viljandi pärimusmuusika aidas.

Pärimusmuusika keskuse hooaja programmijuht Merike Paberits usub, et osalevate noorte tase on kõrge. «Paljud osalejad on meile juba tuttavad nii Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemiast kui näiteks suurelt üleriigiliselt võistumängimiselt. Kuigi kogemus ja vanus on erinevad, siis motivatsioon ning huvi on kõigil ühine ja see on pinnas, et saaks tekkida põnev ning mitmekülgne kava,» kõneles Paberits.

«Kes ja mis ajal esineb, on veel lahtine, laseme kõigepealt noortel kohtuda ja teineteisest inspireeruda. Välistada ei saa sedagi, et mõnda bändi näeb festivalil mitmel korral ning edaspidigi veel,» lisas Merike Paberits. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles