Surnuaias käik kustutas tragi naise eluküünla

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui sõita Hallistest Abja-Paluoja poole, on paari kilomeetri pärast õnnetuspaik, kus pole ühtegi pidurdusjälge. Maanteel on vaid kuivanud veri ja tee kõrval kraavis sündmuskohalt põgenenud auto jäljed.

Pühapäeva õhtupoolikul juhtus seal traagiline õnnetus, milles kaotas elu 76-aastane naine. Ta oli jalgrattaga teel Abja poole. Viljandi poolt tulnud auto põgenes pärast otsasõitu sündmuskohalt, jättes sellest jäljed kraavi.  

Esmaspäeva keskpäeval tulid õnnetuspaika naise lähedased, et asetada saatuslikule teepervele küünal. Eakas vend, kellega naine koos elas, üritas aru saada, kuidas see õnnetus Tiiuga juhtus. Temaga kaasas olnud noorem sugulane saatis mehe autosse, kui ise küünalt süütama läks. 

Naise lähedased rääkisid, et Tiiu oli tegus inimene ja sel päeval käis ta Hallistes surnuaeda korrastamas. Penujalt jalgrattaga Hallistesse sõita polnud tema jaoks sugulaste sõnul mingi raskus, sest ta sõitiski palju rattaga ja suutis läbida ka 30 kilomeetrit päevas. Ainult et vahepeal oli naine ratast käe kõrval lükanud. 

Nagu lähedased hiljem teada said, oli Tiiu ka sel päeval natuke maad enne õnnetuspaika ratast kõrval lükanud. Mis põhjusel auto talle selja tagant otsa sõitis ja sündmuskohalt põgenes, jäi neile arusaamatuks, aga sellega tegelevad edasi uurijad. Vend avaldas lootust, et mõne aasta juht selle eest karistuseks ehk ikka saab. 

Teade liiklusõnnetusse sattunud jalgratturist tuli häirekeskusele pühapäeval kell 16.30, mil juhuslik mööduja teatas Viljandimaal Mulgi vallas Päigiste külas tee ääres rattaga kukkunud ning liikumatult maas lebavast naisest. Teataja sõnul õnnetuspaigal ühtki sõidukit ega teisi inimesi ei viibinud.

Teatele reageerinud meedikud tõdesid, et sõidukilt löögi saanud eaka naise vigastused olid nii rasked, et ta hukkus silmapilk sündmuskohal. Korrakaitsjad ümbrusest õnnetuse põhjustanud sõidukit ei leidnud, ent tänu valvsate inimeste vihjetele õnnestus politseil mõne aja möödudes välja selgitada ratturile otsa sõitnud sõiduauto ja selle juht. 35-aastane mees peeti Viljandimaal kinni ning toimetati üksikasjade selgitamiseks jaoskonda. Praeguseks on teada niipalju, et juht oli kaine ja on prokuratuuri teatel kinni peetud 48-ks tunniks.

Lõuna prefektuuri operatiivjuhi Baldur Pildeni sõnul on õnnetuse põhjustanud autojuhi käitumine lubamatu. «Igal raskesse õnnetusse sattunul lasub range kohutus avariist hädaabinumbril teada anda ning kannatanule operatiivtöötajate saabumiseni abi osutada. Raskelt viga saanud inimese abitusse seisundisse jätmine ning õnnetuspaigalt põgenemine on ebainimlik,» ütles operatiivjuht. 

Traagilise õnnetuse üksikasjad selguvad kriminaaluurimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles