Nädala nägu. Tuli, nägi, pidi lahkuma

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yosuke Saito
Yosuke Saito Foto: Marko Saarm

Märtsikuu keskel sai Sakala veergudel tõdetud, et selleks hooajaks Viljandi jalgpalliklubiga Tulevik liitunud jaapanlasest tipuründaja Yosuke Saito on igas mõttes kiire mees. Põhjuse niimoodi öelda oli andnud kohtumine Tallinna Kaleviga. Juba kuuendal mänguminutil lõi Saito oma uue klubi kodulinnas värava, ent pärast seda hakkas ta ka ruttu kaarte koguma: esimese kollase kaardi teenis ta 15. ja teise 27. minutil. Hetkeks, mil lõpuvile andis vähemusse jäänud Tulevikule 1:0 võidu, oli väljakult varakult kõrvale astuma pidanud jaapanlane juba noore fänniga selfi teinud.

Nüüd tuleb nentida, et ehmatavalt kiireks kujunes ka Yosuke Saito Viljandist äraminek. Ümber Viljandi järve jooksu päeval saabus uudis, et ta mitte üksnes ei lahku Tulevikust, vaid lõpetab 30-aastaselt ka profikarjääri.

Äkiline otsus on seotud Saito perekonnaga ja seepärast ei ole mõistetavatel põhjustel detailidesse laskutud. Nii jääb üle Yosuke Saitole nii isiklikus kui tööelus parimat soovida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles