Habemega Annika Laats lendas 7000 kilomeetrit, et kirikukogul vastu hääletada (1)

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Salumäe
Mart Salumäe Foto: Kristi Markov

Kui kirikukogus hääletati põhiseaduses abielu sõnastamise üle nii, et abielu saab olla ainult ühe mehe ja ühe naise vaheline liit, oli viie vastu hääletanu seas ka Mart Salumäe. Ta lendas spetsiaalselt hääletamise ajaks kohale ligi 7000 kilomeetri kauguselt, Kanadast Torontost.

Sõita põhimõttelise küsimuse pärast maha 14 000 kilomeetrit ... See avaldab muljet. «Minu isa on habemega Annika Laats,» lausus vanem poeg Karl-Eduard Salumäe.

Viiest vastu hääletanust ja neljast erapooletust jäi siiski väheks. Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) kirikukogus sai ikkagi heakskiidu avaldus, mille kohaselt EELK toetab põhiseaduse täiendamist nii, et abielu sõnastataks kui ainult ühe naise ja ühe mehe liitu. See hääletus kogus üsna laia kõlapinda. Salumäe rääkis pärast, et kirik ei tohiks oma ettekujutust abielust teistele peale suruda. Tema arvab, et kirik lihtsalt loksub kaasa sama hüsteeriaga, mis mõni aeg tagasi algas abielu ja perekonna teemadel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles