Talgupäeval läheb Mulgimaal triipude võõpamiseks

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et seekord on «Teeme ära!» meeskond pakkunud välja kihelkonnavärvide teema, nägi Enn Sarv head võimalust Tuhalaane uue lava sein värviliseks muuta. Kuidas nad neid triipe seal täpselt tõmbama hakkavad, selgub tema sõnul kohapeal, aga kõige rohkem peaks korraldajate antud raamatu järgi kuluma punast, ning seda lasi ta eile ka 2,7 liitrit segada.
Et seekord on «Teeme ära!» meeskond pakkunud välja kihelkonnavärvide teema, nägi Enn Sarv head võimalust Tuhalaane uue lava sein värviliseks muuta. Kuidas nad neid triipe seal täpselt tõmbama hakkavad, selgub tema sõnul kohapeal, aga kõige rohkem peaks korraldajate antud raamatu järgi kuluma punast, ning seda lasi ta eile ka 2,7 liitrit segada. Foto: Marko Saarm

​Eile käis Tuhalaane külavanem Enn Sarv Viljandis ehituspoes, et lasta segada kokku Karksi kihelkonnamustri värvid. Laupäevasel «Teeme ära!» talgupäeval kaunistatakse nendega äsja valminud esinemislava sein.

Seekordne talgupäev ongi pühendatud kihelkonnavärvidele: «Teeme ära!» meeskond on kutsunud üles muutma oma elukeskkonda rõõmsamaks, kasutades kodukihelkonna traditsioonilisi värve. Lisaks on fookuses postkastid ja oli võimalik tellida kogukonnale tasuta uus grupipostkast.

Ka Viljandimaal kirja pandud 84 talgul on kavas nii triipude võõpamist kui postkastide korrastamist. Või mõlemat koos. Näiteks plaanitakse Kõpus värvida postkastide alussein Kõpu rahvarõivaseeliku triibuliseks. Postkastitalgud tulevad veel näiteks Kobruveres ja Sudistes. Venevere külas on plaanis panna kihelkonna värvidesse saun. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles