Emadepäev algab kärumatkaga

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emadepäeval saab Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul Viljandis teoks esimene kärumatk.
Emadepäeval saab Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul Viljandis teoks esimene kärumatk. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Emadepäeval, 13. mail saab Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul teoks esimene üle-eestiline kärumatk, millele oodatakse peresid koos lastega. Viljandi kestab matk kella 10.30–12 ning kõnnitakse linnastaadionilt Järveotsa obeliskini ja tagasi.

Peale Viljandi saab matkata Kuressaares, Narvas, Pärnus, Rakveres ja Tallinnas.

«Emadepäev on ennekõike aeg perega koosolemiseks. Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul kutsume tegema emadepäeva veelgi meeldejäävamaks ja alustama seda ühise matkaga koos lastega, olgu nad kärus, kandelinas või omal jalal,» ütles «Eesti Vabariik 100» korraldustoimkonna suursündmuste juht Margus Kasterpalu.

«Olen rõõmus, et nii paljud rahvaspordiürituste korraldajad ja omavalitsused algatusega kaasa tulid. Kui mõnes Eesti paigas on veel soovi korraldada emadepäeva puhul kärumatk, siis programm on avatud,» lisas Kasterpalu.

13. mail korraldatav üle-eestiline emadepäeva kärumatk on linnade ning suuremate rahvaspordisündmuste organiseerijate ühiskingitus Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul.

Kokku on juubelimatkade programmis (www.ev100.ee/juubelimatkad) üle 150 matka kogu Eestis.

Üle-eestilist EV100 emadepäeva kärumatka korraldavad mittetulundusühing Spordiürituste Korraldamise Klubi, ja Viljandis kohalik rattaklubi koostöös spordikooli ja järvejooksu korraldaja Mati Jürissoniga.

Matkade marsruudid leiab siit: www.ev100.ee/emadepaev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles