Lapsed kogu Eestist tulevad Viljandisse maasikatuurile

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi turismiinfokeskus
Viljandi turismiinfokeskus Foto: KENNO SOO/SAKALA

Maikuus jõuab Viljandisse maasikaid noppima ligemale 1300 algklassilast kogu Eestist, sest 14. maist kooliaasta lõpuni tehakse siin maasikatuure.

Linnavalitsus ja turismiinfokeskus on pakkunud kümmekond aastat võimalust tutvuda noorte giidide abil Viljandi «maasikatega», milleks on kaunis vaade lossimägedest, rohetav kesklinn vaatamisväärsustega ning tegevus pärimusmuusika aidas, Kondase keskuses, muuseumis ja Bonifatiuse gildis, ja kutsub siia aina rohkem lapsi.

Viljandi turismiinfokeskuse läkitatud pressiteates seisab, et selleks kevadeks tehti esimesed broneeringud juba möödunud aasta septembris. «Nende seas on õpetajaid, kes toovad oma kasvandikke siia kolmandat või neljandat korda, sest mõnus linnake, armsad ja huvitavad tegevused eri kohtades ja lõpuks sõit minirongiga on igati väärt elamus, mida kogeda,» on pressiteates kirjas.

Turismiinfokeskuse konsultandi Angela Aru sõnul jõuab Viljandisse lapsi nii Saare- kui Hiiumaalt, nii pealinnast kui ka riigi lõunapiiri äärest.

Tuurid saavad teoks tänu asutuste koostööle ja Viljandi kultuuriakadeemia tudengitest giididele. Sel kevadel juhivad tuure Liisa Lotta Tomp, Hege-Lee Paiste, Henri Karmiste, Hanna-Taamar Tähe ja Jaana Hinno.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles