«Siili» ajal tuleb valmis olla sõiduki peatamiseks ja paukpadruniteks

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmes Eesti linnas katsetati eelmisel nädalal inimeste teavitamist valjuhääldite kaudu. Kaitseliidu autod sõitsid linnas ringi ja andsid katusele kinnitatud kõlari kaudu kuuldeulatuses olijatele teada, et algab suur õppus.
Mitmes Eesti linnas katsetati eelmisel nädalal inimeste teavitamist valjuhääldite kaudu. Kaitseliidu autod sõitsid linnas ringi ja andsid katusele kinnitatud kõlari kaudu kuuldeulatuses olijatele teada, et algab suur õppus. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

​Sakala maleval olid juba esmaspäeval suurõppuseks «Siil» tehtud kõik ettevalmistused: varustus, relvastus ja transpordivahendid valmis pandud ning plaanid paigas. Sakala maleva pealik major Andrus Tiitus avaldas lootust, et kaitseliitlased saavad huvitava kogemuse.

Et see on aasta olulisim õppus, oodatakse tema sõnul osalema kõiki Sakala maleva kaitseliitlasi, kes on kutse saanud – neid on 555. Osa kutsututest on maleva pealiku sõnul küsinud erinevatel põhjustel ka vabastust, aga et «Siili» põhimöll on eesootaval nädalavahetusel, ei tohiks osalemisele suuri takistusi tulla. 

Tiitus selgitas, et Sakala malevale on «Siil» kolmes osas, millest esimene on formeerimine ja julgestamine. Sakala maleva allüksuste roll on julgestada objekte Lõuna-Eestis ning formeerida 2. jalaväebrigaadi allüksused Tartu linnas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles