Korraldajate meelest läks suurjooks igati korda

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Kui 45 minutit pärast ümber Viljandi järve jooksu starti jõudis esimese naisena staadionile 13-aastane Luna-Aleksandra Lagoda, oli ka peakorraldaja üllatunud, sest ta oli arvanud, et raskel rajal on täiskasvanud naised tollest väledast neiust siiski kiiremad.

Lagoda polnud jooksu peakorraldajale Mati Jürissonile sugugi võõras. Mõni aasta tagasi elas tema perekond Viljandimaal ning koduõppel lapsed käisid Viljandi jalgpalliklubi Tulevik treeningutel. Hiljem on pere lapsed keskendunud jooksmisele ning Luna-Aleksandra Lagoda pakkus juba 12-aastasena Eesti naiste paremikule tugevat konkurentsi.

Ibrahim Mukunga Wachira üldvõidus mingit üllatust polnud. Küsimuse peale, kas temast võib saada Viljandi järvejooksu uus Hubert Pärnakivi või Pavel Loskutov, jäi Mati Jürisson kahtlevale seisukohale. «Ma arvan, et Eesti mehed tahavad talle vastu hakata,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles