Repliik. Kas lätlane tohib? (1)

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ma kujutan ette olukorda, et lätlasest sõber sõidab mulle aprilli lõpuks ja mai alguseks külla ning ma teen talle ettepaneku kasutada võimalust osaleda koos Viljandi järvejooksul. Sõber tulebki ideega kaasa. Aga registreerimislauas öeldakse: «Oot, mis asja, lätlane või?! Kuhu tema omast arust tuleb!»

Niisugune kujutluspilt on muidugi absurd kuubis ning päris elus on selle ürituse korraldusmeeskond lahke ja avatud. Seevastu mõned tõsiviljandlased, kellest ilmselt mitte kõik pole sel jooksul osalenud, tahaksid vist, et asi niimoodi käikski. Või on nende ettepanek tõmmata maailmakaardile sirkliga sõõr, mille sisse Läti ja Soome jäävad, aga Keenia kindlasti ei jää? Aga mis saab siis, kui osaleda soovib võõramaist päritolu Eesti kodakondsusega inimene, kes, kurask, tundub lisaks kõigele muule veel ka võiduvõimeline olevat?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles