Politseinikud ja kaitseliitlased tõhustavad inimeste ja sõidukite kontrolli

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
õppus «Siil» toob eelolevaks nädalavahetuseks maanteedele hulga liikluspatrule.
õppus «Siil» toob eelolevaks nädalavahetuseks maanteedele hulga liikluspatrule. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kaitseväe ja politsei õppus «Siil» toob eelolevaks nädalavahetuseks Lõuna-Eestis ja Keilas kaasa tõhustatud kontrolli teedel liikuvate autojuhtide, kaassõitjate ja sõidukite üle.

Nädalavahetuseks seatakse Keilasse ja Lõuna-Eesti maakondadesse üles ligi 50 kontrollpunkti, kuhu koondub kokku üle 200 politseiniku ja kaitseliitlase.

«Meie sihiks on põhjalikult kontrollida nii inimeste kui ka sõidukite dokumente ning veenduda, et kellelgi pole kaasas keelatud või ohtlikke esemeid,» ütles politsei- ja piirivalveameti politseikapten Ottomar Virk.

Ta märkis, et liiklejatele kulgeb kontroll ladusamalt, kui neil on ette näidata enda, kaassõitjate ja ka sõiduki dokumendid. Nõutava dokumendi puudumisel tuleb arvestada sõiduaja pikenemist, sest politseil tuleb isik tuvastada.

Õppuse stsenaariumi järgi saadetakse kontrollpunktidesse ka vastumängijaid, kelle ülesanne on politseinike ja kaitseliitlaste oskuste ja tähelepanuvõime proovilepanemine.

Politseikapten selgitas, et õppuseks lavastatud sündmuste lahendamise kõrval on patrullide töö fookus ennekõike siiski päriselulistel vahejuhtumitel. Näiteks kui kontrollpostil avastatakse rikkumine või muu politsei sekkumist vajav olukord, katkestatakse õppuseks planeeritud mängulised vahejuhtumid või lükatakse need edasi. Selleks et kontrollpostidel töötavad ametnikud oskaks kiirelt hinnata, kuhu oma töö põhirõhk suunata, on õppuse mängijad tähistatud.

Keila piirkonnas vältab kontrollaktsioon reedel kella 20-st laupäeva lõunani, Lõuna-Eesti teedel käivad kontrolltegevused reede õhtust pühapäeva lõunani.

Kõnealune kontrollaktsioon on üks osa suurõppusest «SIIL», mille eesmärk on harjutada politsei ja kaitseliidu koostööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles