Keeniast pärit välejalg vormis kolmanda võidu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
89. korda teoks saanud ümber Viljandi järve jooksu kolm kiiremat meest olid Allar Lamp (vasakul), Ibrahim Wachira Mukunga ja Tiidrek Nurme.
89. korda teoks saanud ümber Viljandi järve jooksu kolm kiiremat meest olid Allar Lamp (vasakul), Ibrahim Wachira Mukunga ja Tiidrek Nurme. Foto: Elmo Riig

​89. suurjooksu ümber Viljandi järve võitis mõneti oodatult Keeniast pärit Ibrahim Wachira Mukunga. Korraliku soolo teinud mehe lähemad jälitajad olid Tiidrek Nurme ja Allar Lamp.

Kolmanda järjestikuse järvejooksu võitnud Mukunga tänavune tulemus jäi mullusele ligemale minutiga alla: eile läbis ta raja ajaga 36.52. «Ilm ei olnud täna hea, lõpu eel häiris väga tugev tuul ja rada oli üpris libe,» kõneles võitja, keda lähemad konkurendid eriti ei üritanudki püüda.

Tartlastest jooksumehed Tiidrek Nurme ja Allar Lamp liikusid tandemina ligemale kolmveerand distantsi, kuni Viiratsi lähedal põllul läks Nurme eest. «Valisin seal põllul teise tee, see oli ilmselt viga. Väike vahe tuli sisse ja edasi läks üksi joostes juba väga raskeks,» kõneles Allar Lamp, kes kaotas võitjale veidi enam kui minutiga ja teiseks tulnud Nurmele 22 sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles