Juhtkiri. Kui 15 tundub vähe

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

​Esmaspäeval maakohtu otsusega uue peatüki saanud Tairo Poopuu juhtum jõuab eeldatavasti riigikohtuni välja. Üleeile kõlanud karistus – 15 aastat vangistust – ei ole niisiis lõplik, ent loomulikult pole see ka suvaline arv. Ning asjaolusid arvesse võttes on kohane küsida, miks see just selline on. Täpsemini: miks esimese astme kohus Poopuule karmimat karistust ei määranud?

Seadus võimaldab karistada vägistajat sama pika vangistusega: 15 aastat. Kuid Poopuu tunnistati süüdi ka mõrvas. Lisaks karistati teda vägistamise eest juba teist korda.

Prokurör Marja-Liina Talimaa märgib tänases lehes, et kohus tuvastas vägistamise puhul kaks raskendavat asjaolu. Riigikohtu praktikast tulenevalt peaks see tähendama, et vägistamise eest peaks karistus olema üle sanktsiooni keskmise määra. Maakohus määras aga mõlema teo eest karistuse, mis jääb alla sanktsiooni keskmise määra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles