Viljandlane kordas kodurajal nädalatagust edu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romeo Pikand võitis mõlemad 65 cc kalassi sõidud  ning teenis etapivõidu.
Romeo Pikand võitis mõlemad 65 cc kalassi sõidud ning teenis etapivõidu. Foto: Marko Saarm

Pühapäeval algasid Viljandimaal Holstre-Nõmmel rajal kaheksast etapist koosnev Eesti noorte motokrossi karikasari ja koos sellega peetav «BucciMoto Pitbike Cup».

Viljandi vee- ja motospordiklubi korraldatud võistlusel hoidis nagu nädala eest asetleidnud Mulgikrossil kohalike sportlaste lippu kõrgel Romeo Pikand. Selgi korral tegi ta omas võistlusklassis 65 cc puhta töö. Ajasõidu kiireimana võitis ta ka mõlemad võistlussõidud ning teenis sellega etapivõidu. 34 startinuga võistlusklassis oli kahe sõidu kokkuvõttes teine lätlane Jānis Reišulis ja kolmas Mark Peterson Valgast.

Viljandi klubi noormeestest tegid samas klassis tubli sõidu veel Kevin Nõgesmaa, kellele avasõidu kuues ja teise sõidu viies koht andsid kokkuvõttes kuuenda koha, ning Karl Hunt, kes oli kahe sõidu kokkuvõttes kümnes.

Võistlusklassis 50 cc tegi kaasa 24 noormeest. Võidutsesid soomlased Eeka Laaksonen ja Samuel Paalasmaa ning kolmas oli Krevor Marcel Nõmme. Viljandi klubi poistest teenis Marten Raud kahe sõidu kokkuvõttes neljanda koha. Tublit sõitu tegi ka tema klubikaaslane Ottomar Saag, kes sai üheksanda koha. Karel Vahur Vingisaar sai 15. ja Edvin Jürgen 17. koha. Viimasena nimetatu tegi kaasa ka kõige pisemate klassis 50 PW/mini ning saavutas seal päeva kokkuvõttes teise koha, mahutades end kahe Sõmerpalu klubi poisi vahele.

Klassis 85 cc astus kahe sõidu kokkuvõttes pjedestaali kõrgeimale astmele lätlane Kārlis Reišulis. Mikk Martin Lõhmus oli teine ja Janis Kallion kolmas.

125cc klassis võttis ülekaaluka võidu Euroopa meistrivõistlustel osalenud Henry Vesilind Sõmerpalust.

Klassis Pitbike A võitis Heido Havam Juss Maidla ja Sasha Võsa ees. Klassi Pitbike B mõlemad sõidud võitis Marnet Teichmann ning klassis Pitbike 35+ oli parim Romet Ahi.

Pitbike`ide sarja tänavuseks uuenduseks on Semi 88 juunioride klass, kus võib võistelda kuni 14-aastasena ning mis stardib koos Semi 88 klassiga. Juunioride mõlemad sõidud võitis Mart Saluste klubist RedMoto Racing. Teine oli Robin Kahu klubist Apollo ja kolmas Viljandi motoklubi esindav Henri Grünberg.

Semi 88 klassi esikolmikusse kuulusid lätlane Jurijs Sigajevs ning Viljandi klubi sõitjad Kristel Raba ja Toomas Raba.

Noorte ja BucciMoto karikasarja teine osavõistlus tuleb 5. mail Raplamaal Kuimetsa rajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles