Avatud talude päevadel osalejate registreerimist pikendati

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud Talude päeval osales möödunud aastal Viljandimaal kokku viisteist talu, kes kõik moel või teisel rahvale uudistamist pakkusid.
Avatud Talude päeval osales möödunud aastal Viljandimaal kokku viisteist talu, kes kõik moel või teisel rahvale uudistamist pakkusid. Foto: Kamilla Selina Lepik

Viimastel päevadel on registreerumine 22. juulil peetavale üle-eestilisele avatud talude päevale märkimisväärselt kasvanud, seega pikendatakse registreerumistähtaega 8. maini.

«Kevadisel ajal on maainimesel käed-jalad tööd täis, seetõttu otsustasime registreerumist nädala võrra pikendada,» ütles avatud talude päeva projektijuht Kertu Kärk maaeluministeeriumist. «Soovime, et kõik külalislahked talud ja põllumajandustootmised saaksid end kirja panna, seega ongi uus registreerumise tähtaeg 8. mai. Praeguseks on end registreerinud 209 talu.»

Ametniku sõnul kingib maaeluministeerium Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul Eestile kuus toidusündmust ja kutsub tänavu üles katma juubelilauad kodumaiselt.

Populaarseks pereürituseks kujunenud üle-eestiline avatud talude päev on sel aastal pühapäeval, 22. juulil. Avatud talude päeval osalemiseks tuleb talu või põllumajandustootmine registreerida veebilehel avatudtalud.ee/et/talule. Registreeruda on võimalik 8. maini.

Esimene avatud talude päev leidis aset 2015. aastal, kui oma uksed avas 147 talu ja põllumajandustootmist ning neisse tehti ligikaudu 45 000 külastust. 2016. aastal osales 234 talu ja tehti ligikaudu 85 000 külastust. Läinud aastal käidi 280 talus, põllumajandustootmises ja maaettevõttes külas üle 120 000 korra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles