Maardu mees viis endaga sarja üldvõidu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maardu klubi mängumees Aleksandr Lušin, kes pärjati ka sarja üldvõitjaks.
Maardu klubi mängumees Aleksandr Lušin, kes pärjati ka sarja üldvõitjaks. Foto: Elmo Riig

Laupäeval tõmbasid lauatennise mängijad Viljandi spordihoones kuuenda võistluspäevaga joone alla Sakala klubi karikasarja 34. hooajale. Etapivõidu teenis Maardu klubi mängumees Aleksandr Lušin, kes pärjati ka sarja üldvõitjaks.

Eesti meeste lauatennise reitingutabeli neljas number elas laupäeval poolfinaalis üle äreva hetke, kui Pärnumaalt pärit seenioride klassi kuuluv Antti Luigemaa asus matši 2:0 juhtima. Eesti koondislane Lušin võttis end pärast kergemat sorti ehmatust kokku, võitis kolm järgmist setti ning pääses 3:2 võiduga ikkagi finaali.

Päeva teises poolfinaalis oli Sakala klubi esindav Mihkel Pae sunnitud 1:3 alla vanduma lätlasele Janis Svikisele. Turniiri finaalis oli Aleksandr Lušin enesekindel ning alistas lätlase 4:0.

Kolmandat kohta otsustavas kohtumises võitis Mihkel Pae tulemusega 3:1 Oskar Pukki Tartust. Parima naismängija auhinna sai etapil Sakala klubi mängija Getter Põru ja parim Viljandimaa mängija oli Mart Särg. Sakala klubi esindajatest teenisid eriauhinna veel T-12 klassis võitnud Marianne Pedak ning reiting 300+ võistlusklassis võitnud Tanel Härmik.

Sarja viimasel etapil osales 86 lauatennisisti.

34. Sakala lauatennise karikasarjas oli sel hooajal rekordarv osavõtjaid – 291 . Sarja üldvõidu sai Aleksandr Lušin, teise koha Aleksei Nikonorov Mustvee lauatenniseklubist ning kolmanda koha Mihkel Pae Viljandi klubist Sakala.

Sarja kokkuvõttes võitis naiste arvestuses Getter Põru, T-12 võistlusklassis Marianne Pedak, reiting 300+ klassis Tanel Härmik ning reiting 400+ klassis Aivar Varis. Parima Viljandimaa mängija auhinna sai Kert Villems.

Kohaliku lauatenniseklubi Sakala juhatuse liige Peeter Allikoja ütles, et juhul kui klubi aktiiv suudab leida piisavalt toetajaid ja raha, algab 35. Sakala karikasari tuleva sügise alguses ning esimene etapp on kavandatud 23. septembrile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles