40 aastat ergutamist

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusavanaema Urve Bergman on suurjooksul alati ergutajana platsis olnud Viiratsi lähedal põllul, mida ta kustub Lustioruks. Talle ja kogu Viljandimaa spordisõpradele on 1. mai suur pidupäev.
Suusavanaema Urve Bergman on suurjooksul alati ergutajana platsis olnud Viiratsi lähedal põllul, mida ta kustub Lustioruks. Talle ja kogu Viljandimaa spordisõpradele on 1. mai suur pidupäev. Foto: Elmo Riig

1. mail ümber Viljandi järve jooksjaid innustab kaks kilomeetrit enne lõppu Viiratsi lähedal põllul legendaarne suusatreener Urve Bergman. Mõlemas käes on tal suur käekujutis nagu pealtvaatajatel suusavõistlustel ning neid lööb ta suure laksuga kokku ja hüüab kõigile, keda tunneb, ergutusi.

Ehkki 76-aastane Bergman pole ise ühestki ümber Viljandi järve jooksust osa võtnud, on ta sellele kaasa elamas käinud juba neli kümnendit.

Kui Sakala neljapäeval eelmainitud kohta, mida Urve Bergman ise Lustioruks nimetab, koos temaga vaatamas käis, oli päikest täis hetk. Piieldes üle järve paistvat panoraami, õhkas suusatreener õnnelikult: «No on ju võrratu vaade: järv ja majad ja kõik muu. Ja veel millised pilved! Lõokesed laulavad. Kahju, et neid märgata ei ole, ju on kõrgel õhus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles